close

profil

A life of love and everything lovely…

Velkommen til min blog og mit hjertebarn brigidamartinez.com – et univers spækket med passion for mode, livsstil, design, livet og alt derimellem.

Mit navn er Brigida Martinez, jeg er 32 år, født i Nicaragua, Latinamerika, og bosiddende i skønnne København. Jeg er mor til Valiant (Vali), som fylder hele mit hjerte med kærlighed, og som er den største berigelse i mit liv.

Udover at have min blog, arbejder jeg også som stylist, freelancer PR konsulent, samt indkøber – man kan roligt sige, at mit arbejdsliv består af alverdens forskellige, spændende og kreative opgaver, og det er umuligt kun at sætte én titel på, hvad jeg laver. Så jeg har nok at se til! Jeg brænder for mine jobs og er taknemmelig for alt det, jeg har oplevet i mit spændende arbejdsliv indenfor modebranchen både i Danmark og i udlandet. Den seneste – meget spændende – udfordring, som jeg har været så privilegeret at prøve kræfter med, er som indkøber af de luksuriøse pelse for Alex Petersen I Italien – en mulighed som ikke mange i min position får æren af (jeg har ingen uddannelse som pelsindkøber), og jeg sætter utrolig stor pris på Alex Petersens tillid til mit øje for kvalitet og stil.

Mit liv i mode- og PR-branchen og min vej til at blive blogger
Mode har altid fyldt en stor del af mit liv, og siden januar 2013 har jeg haft min blog, som i dag udgør mit primære levebrød. At kunne gøre min store hobby til mit levebrød er noget helt fantastisk, og jeg suger alle de oplevelser til mig, som mit liv og bloggen byder på.

Mange spørger ind til, hvordan min blog blev til, og jeg vil sige, at det meste af mit professionelle arbejdsliv – og selvfølgelig også min store interesse for mode og livsstil – har ledt op til, at jeg i dag har min blog. Før bloggen blev mit primære levebrød, arbejdede jeg bl.a. på Anywear.dk og Trendsales inden for bl.a. PR, konceptudvikling, tech (nej, ikke mange anser mig for den nørd, jeg i virkeligheden er), jeg arbejder med andre bloggere, events og meget mere. Jeg har flere år været en del af modeugen i både København, Paris og Spanien – både front row og backstages, som bl.a. stylist og gæst. Jeg har altså arbejdet i modebranchen længe før, jeg sprang ud som blogger, og mine mange erfaringer indenfor branchen gjorde, at jeg kunne starte min blog op på et stærkt fundament med et rigtig bredt netværk og med en fod godt inde i varmen i branchen.

Selve beslutningen om at starte bloggen bestod i bund og grund i, at jeg oplevede en stor efterspørgsel på min garderobe, min måde at kombinere outfits og min generelle tilgang til mode. Så interessen jeg oplevede for min stil, gjorde det klart for mig, at jeg ville hellige mig min blog og skabe et univers, der afspejler min stil, min sans for mode og min indstilling til livet. Så jeg tog beslutningen om at sige mit job på Trendsales op for at dedikere mig 100 % til brigidamartinez.com. En beslutning jeg er så glad for, og som jeg nyder frugterne af hver eneste dag!

Højt til loftet
I mit liv udfylder jeg mange forskellige roller, bl.a. som mor og som blogger (med alt hvad disse roller indebærer), og jeg har et bredt netværk indenfor forskellige brancher, så jeg kender også utrolig mange – meget forskellige – mennesker. Jeg sætter stor pris på menneskers forskellighed, og jeg forsøger så vidt muligt ikke kun af afgrænse mig selv til at omgås bestemte slags mennesker. Jeg vil beskrive mig selv som en meget jordnær, social, udadvendt, kærlig og omsorgsfuld person, som er der helt og holdent for de mennesker, der er omkring mig. Og måske kan mit ydre afspejle det modsatte, men så er det jo heldigt, at man ikke altid kan judge a book by its cover! Jeg elsker struktur omkring alt, hvad jeg laver, og jeg er meget dedikeret til min blog og til den levevej, jeg har valgt. Men højt til loftet og kreativ frihed er i den grad også nøgleord for, hvordan mig og mit team bag bloggen, arbejder. Jeg tror helt klart på frihed under ansvar, og jeg tror på, at menneskers bedste sider og styrker kommer frem, når man giver plads. Og det gælder både privat såvel som arbejdsmæssigt. Jeg stræber altid efter at give det bedste jeg har, og forventer derfor også noget af de mennesker, der er omkring mig. Men med tillid og åbenhed, blomstrer mennesker. Og den tilgang er helt essentiel for den måde, som min blog fungerer på.

Latinamerikansk blod i årerne
Jeg kom til Danmark fra Nicaragua, Latinamerika, som 9-årig med min familie, og jeg har siden da (mere eller mindre) boet i dette smukke land, som er blevet mit hjem og der, hvor jeg hører til – jeg føler mig fuldstændig intregeret! Men det er nok rimelig tydeligt for enhver, at jeg skiller mig ud fra den gennemsnitlige dansker med mit mørke hår, brune øjne og glød. Jeg kan ikke rende fra mine latino rødder, og det ønsker jeg heller ikke – jeg er latino og jeg elsker det! At være latino er en del af mig, af min historie, mit ophav, og mine rødder i Nicaragua påvirker også min tilgang til hverdagen herhjemme i dejlige Danmark. Jeg kan tydeligt mærke på mig selv, at jeg søger rigtig meget uden for Danmarks grænser for inspiration på alle mulige planer – både når det gælder andre blogs, bøger osv., så er det sjældent (faktisk aldrig) de danske af slagsen jeg læser, men i stedet finder jeg stor inspiration i det amerikanske og spanske. For jeg synes det er vigtigt også at tænke ud af boksen og prøve at udfordre det typisk danske – både når det gælder mode, livsstil og alt muligt andet. Jeg vil helst ikke blive for settled i mine måder at tænke på og at se verden på, og derfor vender jeg mig rigtig meget mod udlandet for hele tiden at holde det spændende og at udfordre det, jeg omgiver mig med i min hverdag i Danmark.

Den ganske, danske Jantelov….
Så meget som jeg elsker Danmark, kan jeg også godt mærke, at jeg er påvirket af min latinamerikanske opvækst og rødder – noget som både afspejler sig i min stil men også i andre områder af mit liv. Som de fleste læsere af min blog nok allerede ved, så har jeg ikke meget tilovers for Janteloven. Jeg kan ikke understrege, hvor vigtigt jeg synes det er, at turde stå ved det, man selv synes, man er god til og ikke være bange for at sige det højt! Livet er for kort til at gå og dukke nakken og ikke stå ved sig selv. For mig at se, er det helt okay at sige, at jeg synes, at jeg selv er skide sej. For hvorfor ikke? Det handler selvfølgelig ikke om at være selvcentreret, men selvtillid er der i min verden ingenting i vejen med. Og ikke mindst så er det hamrende vigtigt for mig, at mennesker kan finde ud af at rose hinanden! At man ikke er bange for at komplimentere andre, anerkende andres styrker og at fortælle dem hvor dygtige, smarte, flotte, de er. Jeg tror, at mange mennesker går rundt og tænker mange positive ting om hinanden (hold op nogle lækre sko), men det er nok sjældent, at man lige får fortalt det til vedkommende. Og det er noget, jeg i den grad kan savne herhjemme i Danmark. For mig at se, er det kun en god ting at rose og anerkende andre. Det tager intet væk fra mig at komplimentere et andet menneske og måske være ved til at gøre en anden persons dag en snert bedre. Ros og anerkendelse gør kun alle mennesker gladere. Så Jantelov, gå hjem! Hvis jeg kunne bestemme skulle alle mennesker stå ved sin egen og sine medmenneskers styrker og turde anerkende dem.

My vision of fashion
Min modstand til Jantelovsmentaliteten skinner også igennem i min tilgang til mode. Det vigtigste indenfor mode og personlig stil for mig er, at man lytter til sig selv og følger sin egen indre vision. Vi kender alle til, at én vi kender rocker en bestemt stil, men hvis man så prøver at gøre det efter, ender det sjældent særlig vellykket! Og det er jo fordi, at kun dén person kan rocke lige præcis den stil, for det er hendes stil som stammer fra hendes egen vision. Derfor har jeg heller ikke super meget tilovers for ”stjæl stilen” lignende artikler i de forskellige kvindemagasiner eller bære den samme pels på skift med andre på gadebilledet.

Jeg har selv aldrig været i tvivl om, hvad jeg gerne ville udstråle, og hvordan jeg gerne ville forstås – både når det gælder min personlige stil, men også i mit arbejdsliv og i mit privatliv. Hvis jeg selv skulle sætte nogle ord på min egen personlige stil ville det være: gennemført, dedikeret og eksklusiv. Som med alt i mit liv gider jeg ikke gøre noget halvt, og ligeledes med min stil, og derfor følger jeg også 100 % min egen vision. Man kan i hvert tilfælde roligt sige, at jeg ikke stræber efter at ligne andre, og det synes jeg heller ikke andre burde, selvom man selvfølgelig altid kan kigge sig omkring og blive inspireret. Og jeg er meget beæret over, hvis andre kan blive inspireret af mig og min stil.

Selvom jeg selv er vild med det eksklusive look, så handler det slet ikke for mig om kun at gå i dyre mærkevarer. Kunsten er netop at kunne få highstreet tøj til at se dyrt og eksklusivt ud, selvom det ikke er særlig dyrt. Det handler om kombinationen af tøj i et outfit og det er det, der kan løfte det enkelte stykke tøj til at se rigtig lækkert ud. Jeg er slet ikke mærkesnob og det handler ikke om hvilket label, der er omme i nakken, men langt mere om, hvordan du formår at kombinere tøjet. Stil handler om personlig stil og ikke bare om at kunne købe det dyreste tøj. Jeg har derudover en rimelig stærkt holdning til at fake ting altid er et no go! Jeg foretrækker helt klart H&M frem for noget fake Chanel. Kopier går jeg på ingen måde ind for.

Nydelse i livet
Apropos ikke at være mærkevaresnob, så kan man måske i højere grad kalde mig madsnob. Jeg elsker mad – og når det gælder mad, så skal kvaliteten være 100% i top. Råvarerne skal være lækre og rene, og mad fylder en stor del af mit liv. Jeg nyder i fulde drag at spise lækkert. Med min figur kan nogle måske tænke, at jeg er utrolig restriktiv og lever på en bestemt, stram diæt, men irriterende som det måske kan lyde, så er det simpelthen bare den krop jeg rent genetisk har fået tildelt. I got it from my mama, som man siger! Så lad dig ikke snyde af det ydre; jeg er madglad og har ikke nogle bestemte diætprincipper jeg lever efter, ud over at min mad skal være god kvalitet.

Derudover er en stor nydelse i mit liv at komme i spa. Det er uden tvivl den måde jeg bedst kobler af fra hverdagens travlhed og kommer helt ned i gear og får plejet mig selv inderst så vel som yderst. Jeg nyder roen og den luksuriøse fornemmelse af at sætte alting på pause og bare hellige mig til ren afslapning og nydelse. Derfor vil du som læser også støde på mine forskellige spaoplevelser her på bloggen.

Hvad du som læser kan forvente af mig og min blog
For mig er integritet en helt essentiel del af det at være blogger. Forholdet til mine skønne læsere betyder utrolig meget, og det er vigtigt, at der er tillid til, at det er min vision og min stil, der er grundlaget for de samarbejdspartnere jeg har, og dermed også for de reklamer, der er her på bloggen. Jeg får tilbudt rigtig mange samarbejder med alverdens forskellige firmaer og jeg takker nej til utroligt mange, som tilbyder penge for at jeg reklamerer for deres produkter, mærker osv. Men jeg tager mig selv og min blog seriøst, og jeg følger kun min egen indre stemme, når det gælder samarbejdspartnere. Jeg vil kun sige god for noget, som jeg helt oprigtigt selv tror på og synes er fedt, lækkert, smukt, smart osv. Så alt det, man som læser ser og oplever på bloggen af reklamer, det er noget, som jeg selv er helt vild med, og som jeg med stor omtanke har sagt ja til. Så jeg er super selektiv, og jeg håber rigtig meget på, at min læsere stoler på, at det er mig og min vision, der styrer denne blog, og at udsigten til et lukrativt samarbejde aldrig er det udslagsgivende i min beslutning om at starte et samarbejde med en virksomhed.

Ligesom at jeg heller ikke har meget tilovers for fake tasker, kopivarer osv., betyder ægthed på min billeder også rigtig meget for mig. Jeg har stærke principper omkring billederedigering, fordi jeg vil have, at billederne afspejler mig og mit liv og ikke en fake udgave af det. Jeg kunne aldrig finde på at redigere min numse så den bliver rundere, min talje så den bliver smallere, det er meget vigtigt for mig, at når jeg møder mennesker i virkeligheden, at de så faktisk kan genkende mig fra billederne. Min største frygt er at blive mødt med ”Gud, jeg kan slet ikke kende dig fra dine billederne!”, og generelt giver det bare allerbedst mening for mig at stå ved mig selv og den måde, jeg nu engang ser ud på. Ingen er perfekte, og mine billeder skal ikke spejle en urealistisk perfektion men mig, som jeg faktisk ser ud og er. Det eneste men, er at jeg kan finde på at redigere belysningen eller komme et filter på mine billeder, men så heller intet andet.

Jeg håber at min taknemmelighed for både mine skønne læsere og samarbejdspartnere skinner igennem, og jeg håber tilmed også, at min blog vil inspirere dig til at finde din egen, personlige stil. Tak fordi du læser med og tusind tak til mit skønne team, som får det hele til at gå op i en højere enhed. Så tak til min fantastiske fotograf Anders Andersen, som skyder de sindssygt smukkeste billeder, tak til min creative assistent Alberte Glerup Andersen som sørger for alt det visuelle og den grafiske opsætning og tak til min tilknyttede freelance journaliststuderende Sabine Thulesen for hendes sproglige bidrag.

Stay cool out there & remember that a simple Hello can lead you too a million things …
* A life of love and everything lovely…
Welcome to my (hopefully inspiring) blog brigidamartinez.com – a universe filled with passion for fashion, lifestyle, design, life, and everything in between.
My name is Brigida Martinez I’m 32, and mother to 6 years old Valiant (Vali) who is the greatest blessing in my life. I live in the lovely city of Copenhagen, but at the age of 9 I moved with my family from my birthplace Nicaragua, Latin America, to beautiful Denmark. Due to my Latino roots I’ve always looked for inspiration outside the Danish borders, and my outlook is generally very international because I feel that the Danish fashion scene can get a little monotone if you don’t look elsewhere for inspiration to think outside the box.

Before I completely dedicated myself to being a full time blogger in 2013, I had a lot of different professional experiences in the fashion- and PR industry, which have given me a strong sense of the fashion scene and a very extensive network. Therefore, now that I’ve turned my hobby into my amazing livelihood, the blog and I benefit greatly from all of my years inside the world of fashion. Even though my main occupation today is this blog, I also work as a stylist, a PR consultant, freelance, and as the buyer of luxurious furs and much more. So my work life is indeed very differentiated and very exciting! It’s impossible to put only one label on what I do.

My Latino upbringing, I feel, is a very big part of me and a big part the way I’ve chosen to do this blog. I have a very strong sense of what I like and what I want – inside and outside fashion – and I’m not afraid to vocalize my opinions. I feel that life is too short not to be proud of yourself and to listen to your own voice. Therefore one of my main visions of fashion, which is consistent throughout this blog, is that it’s not about copying the style of someone you think looks fabulous. It’s all about finding your own personal style and rocking it. I love fashion and I especially love the art of combining garments and pieces in a way that brings an outfit as a whole to another level of fabulousness.

To describe my own style I would say that it’s luxurious and dedicated with focus on combination. It’s incredible how non-expensive high street clothes can be transformed to looking luxurious with just the right combination. And describing my style as luxurious doesn’t mean that everything is about the label in the back of a shirt – on the contrary, I also enjoy combining high street with high end, and I don’t see my self as a snob when it comes to brands. I much prefer an H&M bag to a fake Chanel! Food snob on the other is probably more appropriate to call me – I love food and I really love eating all kinds of delicious food. But one thing I always want is really good, clean quality food.

My hopes are that you as a reader will enjoy this blog, and that you’ll be inspired to live, love and dress in a way that’s true to you.