close
Me, Myself & I

Fra Facebook til Fashion

no thumb

FashionFladen besøgte mig for 2. gang i min lejlighed i København 

Et sneak peak af mit interview 

Da FashionFladens to forfrosne udsendte træder ind af døren til Brigida Martinez’ lejlighed i København, bliver vi mødt af en imødekommende og velklædt værtinde. FashionFladen er på besøg hos Brigida, for at finde ud af hvem denne unge fashionista er, og hvordan hun fik job i modebranchen. Brigida er i gang med at flytte ind i lejligheden med sin søn på snart to år, så boligen synes stadig tom. Men tomheden i de øvrige rum bliver straks gjort til skamme, da hun inviterer os ind i sine private gemakker og åbner sit klædeskab for os. For her bugner hylderne af smukke sko og tøj i alle mulige lækre materialer og farver. Det ligner en million, men værtinden afslører for os, at meget af tøjet er købt til en billig penge. Brigida har nemlig øje for at finde stilfulde items på udsalg – og så er hun vild med at købe second hand-tøj.

Brigida, kan du fortælle lidt om dig selv, og om hvordan endte du i modebranchen?

Jeg er først og fremmest mor til en lille dreng på snart to år. Jeg er 27 år og født i Nicaragua, men har boet i Odense det meste af mit liv. For nogle år tilbage, da jeg endnu boede i Odense, oprettede jeg en facebookgruppe, der hedder Second Hand FB Store. Når jeg var i byen, var der mange, som spurgte ind til min tøjstil, og jeg havde alligevel en masse tøj liggende, som jeg gerne ville af med, så derfor oprettede jeg facebookgruppen. Det er en lukket gruppe som jeg valgte at holde kun for kvinder.

Stille og roligt voksede gruppen; den voksede sig meget stor, og en dag begyndte diverse folk at kontakte mig via facebook for at spørge, om jeg havde interesse i at sælge gruppen. På daværende tidspunkt, var jeg ikke selv klar over, at gruppen var noget værd, og jeg forstod ikke helt hvorfor disse folk ville købe den. Først efter jeg havde været til en rådgivningssamtale om iværksætteri i Odense, gik det op for mig, at min facebookgruppe faktisk var rigtig mange penge værd, fordi jeg havde formået at samle en stor og trofast målgruppe af kvinder, der havde interesse for mode og second hand-tøj. Jeg gik i tænkeboks, og kiggede på de bud jeg havde fået på gruppen. Det endte med, at jeg besluttede mig for ikke at sælge den. Men så blev jeg kontaktet af Anywear, der også var interesseret i at købe gruppen. Anywears tilbud lød så interessant, at det fik mig til at søge råd hos nogle venner, der har været selvstændige. I mine overvejelser nåede jeg frem til, at jeg ikke som sådan fik noget ud af facebookgruppen selv. Den var et meget tidskrævende projekt for mig. Jeg skrev derfor tilbage til Anywear for at høre, hvad de havde af bud. Det endte med, at jeg tog til en samtale med Anywear i København. Inden første samtale var jeg fast besluttet på, at jeg ikke ville sælge gruppen, men at jeg derimod gerne ville indgå et samarbejde. Således havde jeg også en fremtid i det. Det betød meget for mig, at jeg var sikret på min fremtid, da jeg på daværende tidspunkt var på barsel, med en udsigt til at begynde på socialrådgiveruddannelsen i København. Under mødet erfarede jeg, at Anywear var en second hand-platform for kvalitetstøj. Min drøm har altid været at beskæftige mig med noget inden for modeverdenen og at bruge mine kreative evner, så jeg tænkte straks, at det jo lige var noget for mig. Jeg brugte i forvejen dagligt flere timer af min fritid på Second Hand FB Store, så hvorfor ikke blive belønnet for min hobby? Til anden samtale med Anywear, besluttede vi at indgå et samarbejde, og jeg blev tilbudt en fast stilling som project coordinator. Det job takkede jeg selvfølgelig ja til.
Jeg er utrolig glad for at være, hvor jeg er i dag. Min profession som project coordinator hos Anywear giver mig muligheden for at arbejde med noget jeg brænder for side om side med dygtige og kreative mennesker. Mit arbejde har desuden budt på en masse spændende og positive oplevelser, som jeg ikke ville være foruden.

Se flere billeder & læs mere her http://www.fashionfladen.dk/2012/12/fra-facebook-til-fashion.html